x

דיווח על תקלה

תאור תקלה:
שם:
דואר אלקטרוני:
יצירת קשר
חיפוש באתר
מאמרים אחרונים

מיגרנה של העין - אבחון והתמודדות

תאריך: 18/05/2011 15:59   מחבר: סוף למיגרנה

תופעת המיגרנה הקלאסית היא הופעתם של כאבי ראש התקפיים חוזרים. מיגרנה של העין היא סוג אחר של התופעה שבו מופיעות הפרעות בראייה עם או ללא כאב ראש. בעיות הראייה הקשורות לכך נקראות בדרך כלל מיגרנה של העין, אומנם לעיתים הן נקראות גם מיגרנה של העדשה.

סוג זה של ההפרעה, יכול להיות תוצאה של התגובה הנוירולוגית של הגוף לטריגרים שונים בדומה לתופעה הקלאסית. מיגרנה שכזו נוצרת משום שהשינויים הגופניים יכולים להתרחש גם בחלק המוח שאחראי על הראייה ולכן היא יכולה להתבטא גם בשינויים בראייה בלבד, ללא כאבי ראש.

קיראו בהרחבה: מה קורה בזמן התקף מיגרנה

זיהוי סימפטומים - מיגרנה של העין

אצל הלוקים במיגרנה של העין יכולים להופיע מגוון סימפטומים חזותיים. בדרך כלל תופיע נקודה אטומה מתרחבת במרכז שדה הראייה, יחד עם אורות בהירים מהבהבים, או שיופיע קו זיגזג זוהר בתוך הנקודה האטומה.

לרוב הנקודה האטומה מתרחבת והיא עשויה לזוז סביב שדה הראייה. תופעת המיגרנה הייחודית הזו יכולה להסתיים בתוך כמה דקות, ברם בדרך כלל היא נמשכת בין 20 דקות לחצי שעה. לרוב, מיגרנות של העין אינן נחשבות למסוכנות, הן אינן מלוות בכאבים, לא גורמות נזק קבוע לראייה או למוח ולא דורשות טיפול.

על אף זאת, תמיד כדאי להתייעץ עם רופא עיניים במידה ומופיעות הפרעות בראייה משום האפשרות שמדובר בבעיה אחרת שדורשת טיפול.

מה אפשר לעשות בזמן התקף מיגרנה של העין?

לרוע המזל, ביקור אצל רופא העיניים לא תמיד יניב תשובות באשר לשאלת הטיפול במיגרנה של העין וזאת משום שהזרזים לתופעה אינם לגמרי ברורים. זאת מאחר ובעיות הראייה שמלוות את המיגרנה אינן קשורות לעיניים, אלא הן תוצר של הפעילות בקורטקס החזותי שנמצא מאחורי הגולגולת.

באופן עקרוני, אם מתרחש התקף בשעת נהיגה או בזמן אחר שחדות הראייה חיונית לתפקודך, הפסק מיד בפעילות עד שראייתך תסתדר. מטופלים רבים זקוקים למנוחה בחדר חשוך עד שהתופעה נעלמת מעצמה.

מהן אפשרויות הטיפול בסוג זה של מיגרנה?

מיגרנה של העין איננה דורשת טיפול בדרך כלל. יחד עם זאת, במידה והיא מופיעה באופן תדיר הטיפול יכלול הימנעות מהגורמים לתופעה, יחד עם טיפול תרופתי מניעתי או סימפטומטי ונטילת משככי כאבים סטנדרטיים בזמן ההתקף.

לעיתים, נדרש טיפול נוסף בתרופות כגון: נוגדי דלקת אנטי סטרואידים, אופטלגין, תרופות המכילות קודאין, חסמי בטא, חסמי סידן, נוגדי דיכאון אנטי טריציקליים, נוגדי פרכוס ואחרים.

מתן תרופות יעשה בדרך כלל כשהתופעות מפריעות לתפקודו של המטופל. יחד עם זאת, יש לקחת בחשבון את ההתוויות הרפואיות למתן התרופות הללו ואת תופעות הלוואי האפשריות שלהן. טיפולים אפשריים לא תרופתיים למיגרנה של העין הם ביופידבק, למידת טכניקות הרגעה, דיקור ועוד.

הביופידבק מבוסס על הרעיון שיש ביכולתכם להפסיק את המיגרנה תוך שימוש בטכניקות הרפיה והרגעה, משום שהיא מלמדת את המטופל לשלוט במצב באמצעות שליטה באינדיקציות גופניות כדוגמת לחץ דם וקצב לב.

קיראו על עוד: טיפולים טבעיים למיגרנה

ליחצו כאן להוספת תגובה
סגור



סגור