x

דיווח על תקלה

תאור תקלה:
שם:
דואר אלקטרוני:
יצירת קשר
חיפוש באתר
מאמרים אחרונים

מיגרנה בילדים - הסיבות הגורמים הטיפול וההתמודדות

תאריך: 18/05/2011 16:12   מחבר: סוף למיגרנה

כאבי ראש בילדים יכולים להיות תסמין לבעיות רבות. הם אינם אמורים לגרום לדאגה כאשר הם חולפים ונלווים למחלות חום, אולם כשהתלונות עליהם חוזרות הם מעוררים דאגה בקרב ההורים. מיגרנה מהווה את הסיבה הנפוצה ביותר לכאבי ראש חוזרים בילדים ואחוז שכיחותה גובר עם הגיל. 

אחוז בודד מקרב הילדים בני ה-3 עד 7 סובלים ממיגרנה לעומת 8 עד 23% בגילאי ההתבגרות. בגילאים הצעירים היא נפוצה יותר אצל בנים אולם עם ההתבגרות עולה מספר הבנות שסובלות מהתופעה. המחקרים מראים כי מיגרנה אצל ילדים כרוכה בנטייה משפחתית ואצל 30% מהילדים החלו ההתקפים כבר בגילאים 5-4 בממוצע של אירוע עד ארבעה אירועים בחודש.

המנגנון שגורם להופעתה אצל ילדים דומה לזה שפועל אצל המבוגרים והאבחנה נעשית על ידי נוירולוג ילדים מומחה.

הילד סובל ממיגרנה? מומלץ לשקול: טיפול טבעי

אבחון מיגרנה אצל ילדים - מהם הקריטריונים?

האומדנים הקבועים בספרות המצביעים על סבירות גבוהה לקיומה של מיגרנה אצל ילדים הם: סוג, עוצמה, משך הכאב, בחילה, הימנעות מרעש או אור, הקאות ועוד. בקרב חמישית מהילדים מתקיימים סימנים שמתריעים על התקף שעומד לבוא.

הכירו מקרוב: סיבות וגורמים למיגרנה

ברם, קיים הבדל בכאב כשמדובר על צעירים לעומת מבוגרים. ילדים נוטים יותר ממבוגרים להתלונן על כאבים בשני הצדדים ובאזור המוח, לעומת מבוגרים שהכאב שלהם מופיע בצד אחד לרוב.

כאב הראש יכול להימשך אצל הילדים לרוב בין שעתיים ל-12 שעות, אך גם להתארך ל-48 שעות. לרוב ידווח שהוא מוחמר בזמן פעילות גופנית, חשיפה לרעש ואור או תנועה. זאת בעוד שהגורמים למיגרנה יהיו בעיקר לחץ, צמא, מזג אוויר חם ורעב.

טיפולים אפשריים - מיגרנה אצל ילדים

הטיפול בילד שסובל מהתקפי מיגרנה מחולק לטיפול תרופתי וטיפול התנהגותי. קו התרופות הראשון לטיפול במיגרנה מבוסס על שיכוך כאבים והורדת חום ובדרך כלל יעילותן גבוהה. בדומה, חשוב גם ליטול אותן מוקדם ככל הניתן על מנת להגביר את יעילותן ולכן הן צריכות להיות בהישג היד של הילדים או המטפלים.

מינון התרופות צריך להיות מתאים כדי לשמור על היעילות אך לא לגרום להרעלה מאידך. בדומה, ניתן גם לפנות לנוירולוג ילדים על מנת לקבל טיפול תרופתי ייעודי, שכן לא כל הטיפולים שפותחו בשנים האחרונות מיועדים לאוכלוסייה זו.

הטיפול ההתנהגותי מבוסס על גישה מניעתית של טיפול בגורמים להתקף. לכן יש לדאוג לאכילה, שתייה ושינה סדירה ובדומה ניתן גם לנסות לפנות לטיפול בביו פידבק כדי ללמוד כיצד למנוע כניסה למצבי לחץ שמובילים למיגרנה בילד.

הקשר בין תזונה ומיגרנה טרם הוכח חד משמעתית. אצל ילדים עולה לעתים קושי מהימנעות מאכילת סוגי מזון מסוימים.

אולם, ניתן לברר האם יש קשר בין כאבי ראש וצריכת מזון מסוים ולאחר מכן להימנע מאכילת אותו מזון ולפצות על הרכיבים שנמצאים בו. ברם במסגרת הבירור כדאי לתת תשומת לב לקפאין שנמצא ברבים מהמשקאות הקלים ובשוקולד שצמצום הצריכה שלו יכול להביא גם לירידה במספר ההתקפים. קירוא בהרחבה על: דיאטה ותזונה לסובלים ממיגרנות

הכירו מגוון: מיתוסים על מיגרנה

ליחצו כאן להוספת תגובה
סגור



סגור