x

דיווח על תקלה

תאור תקלה:
שם:
דואר אלקטרוני:
יצירת קשר
חיפוש באתר
מאמרים אחרונים

מיגרנה במאה ה-21 או בקיצור: למה אנחנו סובלים?

תאריך: 05/07/2011 16:25   מחבר: סוף למיגרנה

מיגרנה אינה תופעה פסיכוסומאטית ברת חלוף או עניין חד-פעמי כזה או אחר. מדובר במחלה נוירולוגית לכל דבר שלעיתים עשויה להתבטא בהכבדה ממשית על יכולתם של הסובלים ממנה לקיים אורח חיים תקין.

על מנת להתמודד כיאות עם מיגרנה יש לנסות למפות את הגורמים לה ואת הדרכים בהן ניתן לנקוט על מנת למנוע או להפחית את עוצמתו של ההתקף הבא.

לצערם של הסובלים ממיגרנה, העידן בו אנו חיים אינו מקל עליהם את מלאכת ההתמודדות היומית עם המחלה. במאה ה-21 הולכת ותופסת התופעה את מקומה כמגיפה של ממש, ממנה סובלים שיעורים הולכים וגדלים של האוכלוסייה. לכך אחראיות מספר תופעות הידועות כמעודדות או מחמירות מיגרנה, אשר בעידן הנוכחי קשה מאוד להימלט מפניהן.

מיגרנה בעידן התזונה המתועשת במאה ה-21

למחלת המיגרנה קשר משמעותי לתזונה. מחקרים רבים מוכיחים כי קיימת קורלציה רבה בין תזונתם של אנשים לשכיחות המחלה אצלם ולחומרתם של ההתקפים המלווים אליה. גורם ראשון במעלה למיגרנה הינו הקפאין. אותו מרכיב הנמצא באופן טבעי בשלל מזונות ומשקאות אחראי להתרחבות כלי הדם ומגביר בצורה משמעותית את תדירות ההתקפים.

בעשורים האחרונים עלתה מאוד צריכת הקפאין הכללית באוכלוסייה. רמת החיים העולה וצריכתם המוגברת של שוקולדים למיניהם, משקאות קפה וכמובן משקאות ממותקים.

הימנעות מוחלטת מצריכה של קפאין היא אתגר משמעותית הדורש אורח חיים קפדני ואף סגפני. עם זאת, ניתן ורצוי להפחית משמעותית את הצריכה באמצעות מודעות ושימוש בתחליפים.

גם למזון מעובד קיימת השפעה מהותית על הסובלים ממיגרנה. בעידן המזון הזול והזמין בו אנו חיים קיים קושי מהותי להימנע ממזון מסוג זה. מזון מעובד אינו בהכרח אחד מהחשודים הרגילים כגון המבורגרים מהירים או מזון לחימום מהיר במיקרוגל. כיום מדובר ברובם המוחלט של החטיפים ומוצרי החלב ובמרכיבים רבים נוספים הבאים אל שולחננו.

המלצה שלנו בנושא תזונה בעידן המודרני: המנעו מאכילת מזון מהיר שאינו בריא בכלל ותורם להתפתחות מיגרנה בפרט!

קיראו על: הגורמים והסיבות למיגרנה

מיגרנה טכנולוגיה וקצב החיים שלנו

אנו חיים בעידן בו טכנולוגיה עברה מהפך מנספח לא הכרחי הנועד לספק בידור לחלק בלתי נפרד משגרת חיינו אם בעבודה ואם בפנאי. יש לכך השלכות מהותיות גם על הסובלים ממיגרנה.

שעות העבודה המתארכות והגבול ההולך ומיטשטש בין עבודה לפנאי בצל מהפיכת המידע הגביר מאוד את תופעת הסטרס, לחץ נפשי בו שרוי חלק גדול מהאוכלוסייה המוגדר כגורם ראשון במעלה למיגרנה.

סביבת עבודה המאגדת שימוש נרחב במסכי מחשב בצד תאורת ניאון ולחץ רב ובלתי נגמר, קוקטייל אותו חווים רבים מאיתנו במשך 10 שעות ויותר ביממה, גובה את מחירה בדמות שכיחות הולכת וגוברת של הופעת המחלה בקרב אוכלוסיות עובדות.

מחקרים מצאו שמי שעוסק במקצועות לחוצים במיוחד, דוגמת אחיות ומכבי אש נוטים לסבול יותר מהתופעה בשיעור ניכר. גם שעות שינה לא סדירות, תופעה נגררת לכל אלה, ולהתמכרות אותה חווים רבים לעולם המידע, הרשתות החברתיות והצורך התמידי להיות מחובר הוכחו כטריגרים להתקפים.

דרכי התמודדות עם מיגרנה במאה ה-21

העולם הולך קדימה, קשה למנוע זאת. עם זאת, במקרים רבים יכולה מודעות לתופעות המוזכרות לעיל להיות חצי הדרך לפתרון ויותר מכך. לא קל לשנות אורחות חיים אך ברוב המקרים מדובר בתופעה אפשרית בעליל.

קיראו עוד והרחבה על טיפול טבעי במיגרנה וכן על טיפול תרופתי למיגרנה.

ליחצו כאן להוספת תגובה
סגור



סגור